10 filme de neratat in perioada asta

filme

Fight Club (1999)

Intr-o zi, un om obisnuit care apartine uriasului sistem numit consumerism se intalneste cu Tyler Durden, un vanzator de sapun. Din acel moment viata functionarului obisnuit se schimba radical. Desi filmul contine multe scene de lupta, de fapt, nu este despre bataie. „Fight Club” este un film cult despre lupta impotriva unui sistem in care te simti prizioner, dar in care ai impresia ca esti liber.

Shutter Island (2010)

Doi detectivi, Teddy Daniels si Chuck Aule, investigheaza evadarea unui criminal genial dintr-o inchisoare unde bolnavii sufereau de grave afectiuni psihice. Ancheta lor ii duce catre o poveste care este departe de a fi considerata cu final previzibil.

The Jacket (2005)

Jack Starks, un veteran al misiunii „Furtuna in Desert”, ajunge intr-un ospiciu si este acuzat de o crima pe care nu a comis-o.

Mr. Nobody (2009)

Jared Leto, care a luat Oscarul pentru interpretarea din „Dallas Buyers Club”, face un alt rol mare in pelicula „Mr. Nobody”. Un copil isi iubeste tatal la fel de mult cum isi iubeste mama. Cu toate acestea, trebuie sa faca o alegere de care depinde viata lui. Este un cadou sau este un blestem? Nu are nicio idee despre ce-l asteapta.

The Thirteenth Floor (1999)

Un informatician specialist in software a creat un sistem ce le permite oamenilor sa se poata scufunda intr-o lume virtuala, care imita Los Angeles-ul din anul 1937. Cand creatorul acestui program este ucis,  o serie de povesti incep sa iasa la suprafata.

The Fountain (2006)

Exista trei povesti despre altruism, care au loc in trei momente diferite, in viata aceleiasi persoane. Fiecare dintre aceste povesti este atat de buna, incat ar fi demna de un premiu Oscar.

The Truman Show (1998)

Filmul prezinta viata unui om care, initial, nu este constient ca intreaga sa existenta se consuma in centrul unei emisiuni de televiziune, urmarita de miliarde de oameni din intreaga lume. Truman devine suspicios de aceasta realitate si decide sa descopere adevarul despre viata sa.

Memento (2000)

Leonard sufera de o forma netratabila de pierdere a memoriei pe termen scurt. El isi aminteste totul pana la moartea sotiei sale si se foloseste de notite si tatuaje pentru a da de urma ucigasului acesteia.

Inception (2010)

Dom Cobb este un spion care extrage informatii din subconstientul victimelor sale in timp ce acestea viseaza. Lui Cobb i se ofera sansa de a-si recapata vechea viata in schimbul unei ultime misiuni: realizarea unei insertii, plantarea unei idei in mintea rivalului clientului sau.

The Bothersome Man (2006)

Intr-un oras ciudat, in care fiecare persoana pare ca-si duce existenta dincolo de ratiune, apare un strain care starneste multe probleme dupa ce incepe sa pune prea multe intrebari.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.