Ghidul formelor de copt prajituri

Ghidul formelor de copt prajituri

Stiati ca unul dintre principalele motive pentru care majoritatea prajiturilor nu sunt cum ati dorit o reprezinta utilizarea gresita a formelor pentru copt? Tavile si formele pentru prajituri sunt disponibile intr-o multitudine de dimensiuni, forme, materiale si multe altele. Desigur, este o sarcina dificila sa o alegeti pe cea potrivita. Deci, vom discuta despre primele sase forme pentru prajituri.

Forma pentru prajituri – aceasta tava de baza ar trebui sa fie un element de baza in bucataria dvs. si sa dea cele mai bune rezultate. Pentru a va ajuta si mai mult, sa stiti ca trebuie sa fiti intotdeauna atenta la dimensiuni, forme si materiale, deoarece alese gresit, nu va vor fi de ajutor!

Acum, exista o varietate foarte mare de tavi si forme de prajituri. Diferite dimensiuni si forme servesc unui scop diferit. Forma este unul din motivele principale, alaturi de material, pentru care prajiturile voastre pot sa se coaca sau nu bine.

  1. Tava circulara

Cel mai frecvent tip de tava pentru prajituri este cea cu forma circulara. Acestea servesc scopului de a face deserturi rotunde, evident cele mai frecvente fiind torturile. Tavile rotunde sunt cu adevarat preferate in intreaga lume, deoarece imprastie o cantitate de caldura uniforma. Acest factor permite blatului sa se coaca bine si mai repede. Prin urmare, economisesc si timp! In plus, atunci cand vine vorba de decor, nu trebuie sa va ingrijorati de colturile perfecte, asa cum este cazul atunci cand vine vorba de prajituri patrate sau dreptunghiulare. Formele rotunde de copt sunt disponibile, de asemenea, in diferite inaltimi.

  1. Forma pentru briose

O forma de baza pentru briose are aproximativ sase pana la opt spatii pentru briosele dvs.! Sa nu credeti ca o forma de briose se limiteaza doar la producerea de briose si cupcakes. De la mini prajituri la cheesecake, o forma de briose este cu adevarat utila! De cele mai multe ori, gospodinele folosesc forme din silicon pentru a coace briose.

  1. Tavi patrate

Cel mai frecvent utilizata pentru brownies, o tava patrata este o forma de copt indispensabila. De asemenea, o puteti folosi pentru a face ciocolata de casa. Fiind egale din toate partile, va permit sa aveti cantitati bine proportionate de produs.
Tava dreptunghiulara

Singura diferenta intre o tava dreptunghiulara si o tava patrata este dimensiunea. Ele sunt create pentru a servi unui scop similar. Prin urmare, daca abia ati inceput sa coaceti, cel mai bine ar fi sa coaceti intr-o tava dreptunghiulara. Apoi, pe masura ce avansati, puteti experimenta cu mai multe tipuri! In plus, tavile dreptunghiulare sunt cele mai folosite in Romania. Checurile si cozonacii sunt copti doar in aceste tipuri de tava.

  1. Tava Bundt

Singurul motiv pentru a detine sau a investi intr-o tigaie Bundt este pentru cat de frumos vi se coc deserturile! Tavile Bundt au un centru proeminent. Asta inseamna ca tortul va avea o gaura in mijloc. In functie de tipul de tava Bundt pe care o alegeti, toate formele difera in designul final al tortului.

  1. Tava pentru tarta

Tavile pentru tarte sunt, desigur, pentru tarte si placinte. Recomandam utilizarea unei forme de tarta cu o baza detasabila, astfel incat sa fie usor sa scoateti tarta. La fel ca prajiturile, nu o puteti inversa pe o farfurie si nici nu recomandam acest lucru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.