Proiectarea unui loc de joaca de exterior intr-o scoala (P)

loc de joaca de exterior intr-o scoala

Fie ca proiectati un teren de joaca complet nou, fie pur si simplu doriti sa modernizati o zona de joaca existenta, avand o tema va va ajuta sa creati spatiul de joaca perfect. Plus ca trebuie sa va asigurati ca toate echipamentele de joaca instalate vor fi folosite si se vor potrivi cu estetica dumneavoastra. O tema a locului de joaca poate fi o tema de exceptie, cum ar fi crearea unei lumi a junglei, fie simplu asigurati-va ca toate echipamentele sunt fabricate din acelasi material. Diferite teme se vor potrivi diferitelor locatii de joaca. Asadar, iata cum puteti sa va asigurati ca alegeti tema potrivita locului dumneavoastra de joaca.

Ganditi-va la bugetul dumneavoastra

Tema pe care o alegeti va trebui sa se incadreze in bugetul pe care il aveti dumneavoastra ca antreprenor sau daca este vorba de un proiect pentru o scoala, care este bugetul scolii pentru locuri de joaca exterior. Aceasta inseamna ca, daca scoala dumneavoastra se afla intr-un buget restrans, o tema anumita va va ajuta sa va decideti mai usor referitor la echipamentele care pot fi, care sa se incadreze in acel buget.

Tipul de scoala

Daca scoala dumneavoastra se concentreaza pe sport si fitness, atunci echipamentele de joaca care incurajeaza copiii sa fie active vor fi potrivite pentru scoala dumneavoastra. O trambulina exterior reprezinta o alegere perfecta, de exemplu. Daca scoala se concentreaza asupra artelor, atunci echipamentul de joaca pentru copii, care incurajeaza copiii sa fie creativi, va contribui la consolidarea scolii pe terenul de joaca. Pe langa aceasta, luati in considerare tipul de echipament de joaca pentru copii, care va ajuta copiii sa se descurce mai bine in clasa; de exemplu, in cazul in care copiii stau la sedinte lungi in clasa, instalarea unui echipament care ii ajuta sa elibereze energie in timpul pauzelor ii va ajuta sa se descurce mai bine odata reveniti in sala de clasa.

 loc de joaca de exterior intr-o scoala

Zona inconjuratoare

O alta modalitate de a alege o tema pentru locul dumneavostra de joaca este luarea in considerare a zonei inconjuratoare si a ceea cu ce sunt familiarizati copiii. Pentru scolile din zonele rurale se pot  crea locuri de joaca cu o tema naturala, cu care copiii vor fi mai familiarizati, in timp ce scolile din zonele urbane pot experimenta materiale metalice, cum ar fi echipamentele pentru locuri de joaca din otel sau cu echipamente de joaca gonflabile. Scolile care doresc ca copiii sa exploreze medii diferite pot juca in jurul valorii de acest lucru; de exemplu, o scoala rurala care creeaza un loc de joaca cu tematica urbana sau invers.

Varsta copiilor

Varsta copiilor care folosesc locul de joaca trebuie, de asemenea, sa fie luata in considerare la crearea unei teme. In cazul in care terenul de joaca este folosit de copii de o varsta frageda, echipamentele pentru terenuri de joaca colorate vor fi mereu mai atragatoare pentru aceasta grupa de varsta; precum si echipamente care ii incurajeaza sa-si foloseasca imaginatia in timpul jocului. Daca copii mai mari ca varsta vor folosi locul de joaca, alegerea unei teme mai mature si incurajarea independentei acestora, precum si incorporarea tehnologiei, daca este posibil, vor fi mai benefice.

Tema potrivita poate conta foarte mult la un loc de joaca. Aceasta poate face zona de joaca mai atractiva pentru copii, ceea ce ii incurajeaza pe acestia sa foloseasca mai mult echipamenele de joaca.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.