Surse de iluminat moderne! (P)

Surse de iluminat moderne

Becurile dintr-o incapere pot sa schimbe radical starea persoanelor care intra in contact cu spatiul respectiv. Este dovedit stiintific ca lumina iti poate afecta starea de bine. Nu este de mirare ca in interiorul barurilor sunt mereu preferate luminile difuze si calde pentru a crea o senzatie de intimitate, iar in zonele cu interes intelectual (sali de curs, biblioteci) sunt preferate lumini albe si puternice. In interiorul scolilor, bibliotecilor, spitalelor si institutiilor publice vom gasi becuri led, care sa ofera o lumina clara si constanta pentru a oferi o stare de spirit energizata si pozitiva. Astfel de lumini pot fi incluse si in locuintele noastre, in anumite incaperi precum living, camera de studiu, baie, bucatarie, veranda sau in orice camera ne desfasuram activitatea in mod intens. Chiar si in dormintor se pot monta becuri led cu o luminozitate mai slaba.

Becurile cu LED consuma de aproximativ 10 ori mai putin curent electric decat cele incandescente. Apropo, stiti cate ore de viata are in medie un bec incandescent? Aproximativ 1000. Comparati aceasta valoare cu numarul de ore pe care le poate avea un bec LED si deja va puteti face lista de cumparaturi de pe savelectro.ro

Comparativ cu alte tipuri de becuri, cele cu LED nu contin substante toxice, precum plumb sau mercur. Mai mult decat atat, sunt disponibile in dimensiuni mult mai reduse, sunt extrem de rezistente la socuri si, in lipsa unui filament (ca la becurile incandescente), nu se sparg. Cele mai multe LED-uri nu emit lumina in toate directiile, iar caracteristicile lor directionale influenteaza proiectarea lampilor, cu toate ca lampile omnidirectionale care radiaza lumina cu un unghi de 360 ° sunt din ce in ce mai frecvente. Lumina generata de un singur LED este mai mica decat cea a unei lampi cu incandescenta si fluorescenta compacta. In cele mai multe aplicatii sunt folosite multiple LED-uri pentru a forma o lampa, desi exista si versiuni de mare putere.

Becurile cu LED-uri au nevoie de energie electrica generata de curent continuu (CC) si un circuit adecvat (driver) de care un produs LED are nevoie pentru a converti curentul alternativ de la sursa de alimentare in curent continuu cu tensiunea stabilizata utilizata de LED-uri. LED-urile sunt afectate in mod negativ de temperatura inalta, astfel incat lampile cu LED includ de obicei elemente de disipare a caldurii, cum ar fi disipatoare termice si suprafete de racire.

De asemenea, dintr-o casa moderna nu pot sa lipseasca accesoriile precum banda led care devine un obiect ornamental decorativ foarte util. Benzile LED se instaleaza usor pe toata suprafata de lucru, in dulapuri, sertare si toate colturile intunecate ale mobilei de bucatarie, pentru a putea vedea fiecare lucru depozitat. Benzile cu diode LED va permit iluminarea uniforma a suprafetei de lucru, ceea ce este foarte important pentru lucrul din bucatarie. Alegerea tipului potrivit de benzi LED joaca un rol important intr-un iluminat eficient. Este bine sa urmarim stilul si culoarea bucatariei, dar in general este bine sa utilizati mai degraba benzi LED cu lumina mai rece – cu cromatica mai ridicata de culoare. In bucataria traditionala aranjata intr-un mod rustic se vor potrivi mai bine cele cu nuanta mai calda. Ca si iluminat suplimentar puteti folosi si benzi LED RGB, cu care culoarea bucatariei poate fi subliniata. Cu toate acestea, astfel de benzi nu sunt potrivite pentru iluminarea suprafetei de lucru.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.